Varje år brukar jag göra tillbakablickar på det gångna året, men förr har jag gjort det i min dagbok för mig själv. Tänkte att jag kunde göra det här nu, och vi börjar med resorna jag har gjort det här året.

London rond 1 

Den 31a mars 2017 drog jag, Maja och Linnea till London. Det känns så jävla konstigt att titta på bilderna från den här resan, vi var så små???? Och det var inte ens ett år sedan??? Men vi var 17!?!? Det känns som en evighet sedan. Vi alla har vuxit så himla mycket. Det var en fantastisk resa på så många sätt. Vi bokade resan ca fyra månader innan vi faktiskt åkte, så varje dag räknade vi ner och sa ”nu är det 104 dagar kvar” osv. Så töntigt för en resa till en stad som ligger två timmar bort haha. Det var också första gången för som vi åkte utomlands ensamma, alltså utan någon vuxen. Vi kunde liksom göra vad vi ville och det var så stort för oss då. Åh herregud kommer ihåg hur vuxen jag kände mig, speciellt när man kunde beställa ett glas vin i London utan att dem frågade efter leg. Trodde alltid dem tycker jag såg vuxen ut och att det var därför dem inte frågade, men insåg sedan att dem typ aldrig frågar efter leg där. Lilla Emily.

Hur som helst. Vi gick runt på Londons gator, hängde mycket i Shoreditch, drack dyrt kaffe, shoppade en del, åt supergod mat och bara hängde. Vi gick också ut en kväll i Convent Garden och träffade två väldigt speciella killar som ville sno Majas hatt. Kommer ni ihåg Maja och Linnea? Skrattar bara jag tänker på det. Det bästa på hela resan måste vara när Linnea värmde en fryspizza i ugnen och brandalarmet gick av hemma i vårt airbnb. Hahahah asså vi skrek och sprang runt och var livrädda att någon skulle komma och klaga. Så jävla kul. Det här var första gången jag var i London, och det fick mig att bli helt kär i staden. Jajajajaaaa emily alla vet att du tycker om London tyst nu.

London rond 2

Haha ursäkta men kan inte skriva om London än för nästa resa var också till: London.

Av de fyra resorna jag har gjort under 2017 så är det här min favorit, helt klart. Lite mer än en månad efter att jag, Maja och Linnea kommit hem från London så åkte jag dit igen, men den här gången åkte jag ensam. Jag saknade London sååå mycket efter den förstå gången, och av en slump hittade jag sjukt billiga biljetter dit, för 200kr. Så jag tänkte: nu åker jag bara. Bästa beslutet 2017. Liksom att jag brydde mig om skola och andra saker som samhället säger att jag ska göra, ibland måste man bara skita i det där och göra något som får en att må bra. Jag växte så sjukt mycket den här resan, trots att den bara var fyra dagar lång. Jag har alltid varit självständig men det här var en helt annan grej. Att liksom sitta helt ensam i en främmande stad på en restaurang och äta middag själv. Det gjorde jag, lilla 17åriga jag!

Jag gick upp tidigt varje morgon och tog tunnelbanan och gick sedan av där det kändes spännande. Planerade inte särskilt mycket. Jag satt på cafeér och läste, blev utfrågad på dejt av en barista (aldrig känt mig så cool som då), gick på museum, besökte min drömskola, gick på teater, åt riktigt god mat och lärde känna min storebror som bor i London. Så.himla.bra.resa. ÅK UTOMLANDS ENSAMMA OM NI HAR MÖJLIGHET. Hela staden blev annorlunda när jag gick där utan någon bredvid mig. Den kändes större på något sätt, men också som att jag ägde den. Svårt att förklara. Men jag rekommenderar det starkt!

Grekland med  syster Zoe

Den här sommaren jobbade jag nästan varje dag. När jag inte jobbade så planerade jag min syster Hannas bröllop, så i augusti var jag helt slut, och då åkte jag och min syster Zoe till Kreta. Vi var där i åtta dagar och det var helt underbart. Vi låg mest vid poolen som tillhörde hotellet vi bodde på, samt flörtade med poolkillen som jobbade på hotellet.

Vi hyrde cyklar, läste, åt god mat och solade mest hela dagarna. Det var en resa som var väldigt nödvändig för båda oss just då, vi behövde ta det lugnt och bara ta in solen.

Åkte även till Lanzarote i oktober men det var en väldigt personlig resa så håller den för mig själv. Jag han alltså med fyra resor 2017, har aldrig rest så mycket förut. Känns så sjukt när jag tänker tillbaka på min barndom då det var omöjligt för min familj att ens ta oss till en annan stad i Sverige, av ekonomiska skäl. Är så tacksam för att jag få se världen med vänner och familj och ensam. Nästa år ska jag till London fem gånger i vår (auditions) och sen flyttar jag till London efter studenten, så jag kommer verkligen inte ha råd att åka någon annanstans 2018. Det blir Stockholm och London, men det är jag helt okej med. Det är mer än okej faktiskt.

Vart har ni varit 2017? Berätta gärna! Nu ska jag lyssna på min lärare. Sitter nämligen på svenska-lektion och låtsas att jag antecknar. Vi hörs! Hej

Share: