Jag älskar hudvård!!! Jag kan stå framför badrumsspegeln i flera timmar och smörja in mig med olika ansiktsmasker och serum. Mmm. Bästa jag vet. Att ta hand om min hy får mig att känna mig bättre med mig själv. Ångest? Ansiktsmask. Stress? Ansiktsmask. Jag har under de senaste två åren försökt hitta en bra hudvårdsrutin, och äntligen känner jag att jag har hittat den som passar mig bra. Jag har kombinerad hy, vilket betyder att jag är oljig i t-zonen men torr i resten av ansiktet. Nu på vintern är jag också yttorr i hela ansiktet, vilket gör så att huden producerar mer talg, så på vintern får jag mycket finnar. Men! På vintern kan man syra mycket så det är helt lugnt. Finnarna försvinner lika fort som dem kommer. Det här är i alla fall min hudvårdsrutin:

 

Eftersom att jag inte bor ensam så får jag inte plats med alla mina saker i badrummet, så jag har mina produkter på min byrå i mitt rum. Så här ser det ut.

På kvällarna tar jag bort sminket med ett micellervatten. Sen efter det tvättar jag ansiktet med den här cleansern från Glossier. Detta är en av dem bästa rengöringarna jag har testat! Den är som en mjölk-gel typ. Rengör huden försiktigt. Älskar! Tyvärr är den snart slut men tänkte köpa en ny nästa gång jag är i London eftersom att den inte går att få tag på i Sverige.

Efter jag har tvättat ansiktet använder jag BHA-syra, med en cottonpad. För ett halvår sedan hade jag blivit livrädd om någon hade sagt att dem använder SYRA i ansiktet, men det här är revolutionerande. För att förklara kortfattat så exfolierar syran huden, ni vet som en skrubb gör. En skrubb är mekanisk och en syra är kemisk. BHA-syran går in i porerna och rengör, samt dödar gamla hudceller. Man får sjuk glow!!! Den här har inte bara gett min hud lyster men också exfolierat bort ärr från gamla finnar. Kommer aldrig sluta med BHA.

Om jag har mycket finnar, typ när jag har mens, brukar jag använda denna från La roshe posay. Köpte den och trodde att det var en dagkräm, men som jag har förstått det är det en behandling för finnar och acne. Så om jag har en finne tar jag lite och lägger på bara finnen. Vet inte om den gör så mycket, men det svider när man lägger på den här så antar att den gör något.

Serum! Använder detta Olje-serum från Beauty Pacifique. Den innehåller en olja från chilensk druva som tydligen ska vara jättebra för huden, och något ligger det i det för det här serumet är sjukt! Ger mycket fukt. Perfekt på vintern. Och den luktar jättegott också.

Sen använder jag ögonkräm, denna kommer från Khiels. Den är sjukt återfuktande. Men kan inte säga något mer om den är bra eller inte, har aldrig haft en annan ögonkräm så har inget att jämföra med.

Sitst men inte minst! En återfuktande kräm från Niels Yard som är ett helt naturligt och ekologiskt märke. Denna luktar lite konstigt, örtigt typ, men annars är den jättebra. Vet inte om den är så bra att jag kommer köpa om den då den var ganska dyr, men gillar den!

SJÄLVKLART använder jag också spf varje dag, även på vintern. Använder en spf 50 från aco just nu.

Och det var det.

 

Share: